Trnavský kraj hľadá strategického partnera pre svoje nemocnice

02.07.2014 Trnava

Trnava 2. júla (TASR) – Poslanci Trnavského samosprávneho kraja (TTSK) dnes schválili zámer vstupu strategického partnera pre Nemocnicu s poliklinikou Dunajská Streda, a.s., a pre Nemocnicu s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a.s., v ktorých je majoritným akcionárom. O vstup sa môžu záujemcovia uchádzať vo verejnej súťaži, ktorú TTSK vyhlási.

Pôjde o prevod 15.582 kusov kmeňových listinných akcií v nominálnej hodnote 332 eur a 325 kusov kmeňových listinných akcií v nominálnej hodnote 1 euro emitenta Nemocnica s poliklinikou Dunajská Streda, a.s., a 15.689 kusov kmeňových listinných akcií v nominálnej hodnote 332 eur a 565 kusov kmeňových listinných akcií v nominálnej hodnote 1 euro emitenta Nemocnica s poliklinikou Sv. Lukáša Galanta, a.s., ktorých majiteľom je Trnavský samosprávny kraj.

Poslanci odsúhlasili aj zloženie hodnotiacej komisie na posudzovanie návrhov, zloženej z 11 poslancov a 4 zástupcov TTSK, vrátane riaditeľa Fakultnej nemocnice Trnava. Od prípadných uchádzačov sa očakáva, že budú mať adekvátne skúsenosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v porovnateľných zariadeniach. "Schválenie zámeru je potrebným míľnikom, aby sme začali pracovať na reálnych krokoch," uviedol po rokovaní predseda TTSK Tibor Mikuš. Harmonogram postupu by mal byť podľa neho známy do dvoch-troch týždňov.
 

Vyberte región